010 - 521 0881

Weg en Land 2, 2661 DB Bergschenhoek

Hollandplant ontvangt eerste aardwarmte Wayland Energy Bergschenhoek

Als eerste klant ontvangt Hollandplant duurzame warmte geproduceerd door de aardwarmtebron van Wayland Energy Bergschenhoek. Door gebruik te maken van warmte uit deze aardwarmtebron draagt Hollandplant bij aan de CO2-besparing die we als maatschappij willen bereiken. Om dit mogelijk te maken is Hollandplant losgekoppeld van het warmtenet van Eneco Warmte en Koude en aangesloten op het nieuw aangelegde warmtenet van Wayland Energy Bergschenhoek.

 

Directeur Wim Willemse: “Wij zijn verheugd dat de warmtelevering nog in 2017 plaats heeft kunnen vinden en dat we daarmee onze teelt en het bedrijf verder hebben kunnen verduurzamen. Met de overstap van fossiele energie naar duurzame aardwarmte wordt een forse reductie aan CO2-uitstoot gerealiseerd. Dankzij de aardwarmtebron van Wayland Energy Bergschenhoek kunnen wij onze klanten CO2-neutraal geproduceerde planten en daarmee een stukje duurzaamheid bieden.”

“Hollandplant heeft nauwelijks overlast van de booractiviteiten gehad, waardoor zij zich gedurende de boring volledig heeft kunnen richten op het opkweken van groenteplanten”, aldus Willemse.

 

In augustus jl. is gestart met de boring voor het aardwarmteproject, waarbij Wayland Energy Bergschenhoek verantwoordelijk is voor de organisatie. AgroEnergy neemt alle warmte uit de bron af en verkoopt en levert die aan uiteindelijk 15 glastuinbouwbedrijven in Bergschenhoek en Bleiswijk. De boorlocatie bevindt zich aan de Warmoeziersweg in Bergschenhoek, naast het terrein van kwekerij Hollandplant, onderdeel van Wayland.