Vacature Accountmanager duurzame energie

Vacature accountmanager duurzame energie

Bouwen aan een duurzame toekomst. Als Accountmanager Duurzame Energie informeer en adviseer jij klanten en relaties in de glastuinbouw én creëer je kansrijke situaties voor de bouw van installaties. Groei jij verder met Wayland Energy in deze interessante groeimarkt?

 

Organisatie
Je gaat in deze rol werken voor Wayland Energy. Wayland Energy produceert duurzame warmte en levert die aan glastuinbouwbedrijven of aan stedelijke omgeving. Deze duurzame warmte is afkomstig van meerdere bronnen. Denk hierbij aan diepe aardwarmte of warmte uit een bio-energie installatie. Na het realiseren van de warmtebron en het bijbehorende warmtenet zorgt Wayland Energy ervoor dat er per verzorgingsgebied een toekomstbestendig energiebedrijf ontstaat.

De functie
Ter uitbreiding van het team zoeken wij een energieke Accountmanager Duurzame Energie die stevig in zijn/haar schoenen staat.
Jij informeert en adviseert onder andere potentiële klanten in de glastuinbouw op het gebied van duurzame warmte, maar ook inventariseer je hun specifieke situatie en warmtevraag. In afstemming met de directeur Business Development werk je aan een warmteafzet strategie en kom je tot passende voorstellen richting individuele afnemers, warmtecoöperaties of andere partijen. De Business Case voor een aardwarmte- of bio-energie installatie is pas rond als de warmteverkoop is geregeld. Je hebt dus een belangrijke sleutelpositie om met jouw overeenkomsten de realisatie van projecten waar te maken.
Nieuwe klanten en relevante partijen weet jij te bereiken door te investeren in je netwerk. Dit doe je door bijvoorbeeld aansluiting te zoeken bij brancheverenigingen, bijwonen van allerlei bijeenkomsten en het leggen van contacten bij overheden.
Daarnaast speel jij ook een belangrijke rol in het onderhouden van goede relaties rondom bestaande installaties. Hierbij kun je denken aan een warmtecoöperatie, aangesloten tuinders, omwonenden en overheden. Het opbouwen van een lange termijn relatie staat bij jou voorop. Je geeft aandacht aan energiemanagement van de klant en inventariseert eventuele behoeften in aanpassingen van de installatie.

Dit doe je zeker niet alleen. Jouw collega’s ondersteunen jou bij je advies- en ontwikkelactiviteiten.

Wat bieden wij?
Je gaat in deze rol werken voor een innovatieve en slagvaardige mkb-onderneming gevestigd in Bergschenhoek. Door de korte lijnen krijg je bij Wayland absoluut de kans om daadwerkelijk iets te realiseren en voor elkaar te krijgen! De divisie Energy is onderdeel van een 60 jaar oud familiebedrijf met wortels in de agrarische sector.

Verder bieden wij jou:

  • Een fulltime dienstverband;
  • Een goed salaris;
  • 8,33% vakantiegeld;
  • 25,5 vakantiedagen;
  • Pensioenregeling
  • Leaseauto, telefoon en laptop.

Wat breng je mee?
Jij spreekt de taal van onze klanten, ziet kansen en creëert mogelijkheden. Je hebt affiniteit met de glastuinbouw en/of duurzame energie.

Verder:

  • Heb je minstens 5 jaar ervaring in overeenkomstige commerciële rol bij voorkeur in de glastuinbouw sector;
  • Ben je bekend met Energiemanagement;
  • Beschik je over een hbo werk- en denkniveau;
  • Heb je een technische achtergrond;


Direct solliciteren
Stuur je motivatiebrief en cv voor de functie Accountmanager Duurzame Energie door te klikken op onderstaande button of te mailen naar hr@wayland.nl t.a.v. Els van Hekesen.

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen via 010 5210 881 en vragen naar Sellie Kuperus.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.