Vacature Directeur Energy

Vacature accountmanager duurzame energie

Wayland Energy produceert duurzame warmte en levert die aan glastuinbouwbedrijven of aan stedelijke omgeving. Wayland Energy heeft inmiddels de eerste aardwarmte installatie gerealiseerd. Sinds 2018 is deze werkzaam en levert de installatie aan 16 glastuinbouwbedrijven in de omgeving duurzame warmte. De ambitie is om verder te groeien en meer aardwarmte installaties te realiseren om zo ook een bijdrage te leveren aan de energietransitie. In de komende jaren wil Wayland Energy nog 7 geothermie-installaties realiseren.

Vanwege deze grote groeiambitie zoeken wij een

Directeur Energy

In deze rol begeleid je Wayland Energy naar de next level. Je bouwt mee aan de uitvoering van de Energy strategie en bent verantwoordelijk voor de realisatie, bouw en exploitatie van de installaties. Je stuurt het team van Wayland Energy aan, je houdt je bezig met de uitbreiding en optimalisatie van het team en je bent verantwoordelijk voor het realiseren van de visie en de doelstellingen. Je rapporteert aan de COO van Wayland.

Je zorgt voor een goede structuur in de organisatie waarin de taken, bevoegdheden en processen helder zijn met de focus op veiligheid, kwaliteit en kosten-efficiency.

Je bent een energieke en inspirerende leider die de juiste balans weet te vinden in samenwerken met diverse interne en externe partijen. Werken in teamverband vind je belangrijk, maar je aarzelt niet om bij te sturen wanneer dat nodig is. Je bent direct, informeel, pragmatisch en to-the-point en men omschrijft jou als een gedreven en resultaat gericht persoon. Jouw conceptueel denkniveau is goed ontwikkelt, maar daarnaast ben je ook besluitvaardig en weet je van doorpakken.

 

Je beschikt over:

  • Academisch werk- en denkniveau en een commerciële instelling
  • Ervaring als directeur van een jonge, snelgroeiende onderneming (voorkeur projectorganisatie infrastructurele projecten)
  • Relevante ervaring in de energiesector
  • Ervaring in de aansturing van een divisie met specialisten op hun vakgebied
  • Ervaring met leidinggeven aan (eigenwijze) professionals; een resultaat-, maar mensgerichte leidinggevende en teamplayer.
  • Aantoonbare ervaring in een ondernemende, no-nonsense familie bedrijfscultuur

 

Je bent een bruggenbouwer die zowel binnen als buiten de organisatie(s) zakelijke en persoonlijke relaties kan opbouwen. Je bent woonachtig in de regio Rotterdam.

 

Je krijgt een passend salaris, een bonusregeling en een leaseauto.

 

Wanneer je interesse in deze functie hebt, vragen we je uiterlijk 10 december 2021 motivatie en cv te sturen naar HR@Wayland.nl t.a.v. Els van Hekesen, HR Manager

Wanneer je op voorhand vragen hebt, dan kun je hiervoor contact opnemen met Els van Hekesen, telefoon 010-55210881.

Een verdiepend ontwikkelassessment maakt deel uit van de procedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.