Vacature Plant/Proces Engineer Geothermie

Technische expertise inzetten bij de exploitatie én bouw van geothermie installaties? Dat is wat jij gaat doen als Plant/Proces Engineer bij Wayland Energy in Bergschenhoek. Groei jij verder met ons in deze markt?

 

De functie
Als Plant/Proces engineer Geothermie werk je aan de technische optimalisatie, aanpassingen en documentatie van een bestaande aardwarmte-installatie. Je bent verantwoordelijk voor het specificeren en uitvoeren van projecten gericht op verhoging van de betrouwbaarheid en efficiëntie van de installatie.  Ook ondersteuning bij de bouw van nieuwe installaties in de regio ter voorbereiding van de exploitatie kunnen onder je werkzaamheden vallen.

Hoe zijn pompen, warmtewisselaars en filters optimaal in te zetten of te verbeteren? Moeten er aanpassingen gedaan worden en hoe past dit in de lay-out van de installatie en het terrein? Wat zijn de optimale instellingen wat betreft energieverbruik en opgewekt vermogen?  Hoe monitoren we storingen en zetten we preventief onderhoud op de juiste wijze in? Zijn de instellingen bij de afnemer zo dat een optimale warmteafgifte plaatsvindt? Hoe gebruiken we data en inzicht in energiemanagement om de exploitatie op een juiste wijze te sturen?
Behalve met het antwoorden vinden op  en het uitwerken van deze vragen houd jij je ook bezig met het maken van onderhoudsbudgetten, werkplannen, risicoanalyses en andere documentatie voor ons VG systeem. Ook zorg jij voor jouw deel in de samenwerking met subcontractors en een helder inkoopproces.

Samen met de plantmanager heb je een overzicht in de processen van de installatie en zorgen jullie dat werkzaamheden en verbeterpunten worden gerealiseerd.

 

Wat bieden wij?
Er liggen veel nieuwe projecten in de regio op de plank die ook voorbereid moeten worden op de exploitatiefase. Wij zijn een kleine club en dat maakt dat er veel dynamiek is en ieder zijn verantwoordelijkheid kan pakken. Doordat we samen op een afdeling werken, weten we precies van elkaar wie waar mee bezig is. Zo krijg je op alle gebieden van alles mee en is iedereen erg betrokken.

Verder:

  • Bieden wij een goed salaris dat past bij jouw ervaring en toegevoegde waarde aan ons bedrijf.
  • Krijg je daar bovenop 8,33% vakantiegeld en 25,5 vakantiedagen.
  • Arbeidsvoorwaarden conform cao.
  • Een functie voor 40 uur per week.
  • De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen binnen de organisatie.
  • Een laptop en mobiel.
  • Reiskostenvergoeding.

 

Wat breng je mee?

We vragen een afgeronde HBO opleiding richting Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Besturingstechniek of Hydraulica en minimaal 5 jaar relevante werkervaring. We zoeken een betrokken collega met analytisch inzicht en organisatietalent. Daarnaast zorgen jouw communicatieve vaardigheden ervoor dat je een fijne sparringpartner bent voor toeleveranciers, klanten en collega’s en kun je goed omgaan met een dynamische werkomgeving.

 

Even voorstellen…
Wayland Energy produceert duurzame warmte en levert die aan glastuinbouwbedrijven en andere locaties met voldoende warmtevraag. Na het realiseren van de warmtebron en het bijbehorende warmtenet zorgt Wayland Energy ervoor dat er per project een toekomstbestendig energiebedrijf ontstaat. Wayland Energy is daadkrachtig, dynamisch en heeft de ambitie snel te groeien in de komende jaren

 

Wanneer je interesse in deze functie hebt, vragen we je uiterlijk 23 augustus 2021 motivatie en cv te sturen naar HR@Wayland.nl t.a.v. Els van Hekesen, HR Manager
Wanneer je op voorhand vragen hebt, dan kun je hiervoor contact opnemen met Els van Hekesen, telefoon 010-5210881.