010 - 521 0881

Weg en Land 2, 2661 DB Bergschenhoek

Wethouder Lansingerland brengt bezoek aan aardwarmte locatie

Aardwarmte of geothermie is een duurzame warmtebron die bijdraagt aan de energietransitie. Geothermie en de gemeente Lansingerland gaan goed samen. De eerste geothermieput van Nederland is gerealiseerd in Lansingerland. Dit is tevens de eerste geothermieput ter wereld bestemd voor de (glas)tuinbouw. Kennisuitwisseling over de mogelijkheden die deze innovatieve warmtetechnologie biedt, is dan ook van groot belang.

Afgelopen maandag bracht wethouder Jan-Willem van den Beukel van Lansingerland een bezoek aan de aardwarmte-installatie van Wayland Energy in Bergschenhoek om kennis uit te wisselen. Dit is de eerste aardwarmte locatie van Wayland Energy in Lansingerland. Hij werd rondgeleid door Ewald Pelser, directeur Wayland Energy, op de locatie aan de Warmoeziersweg. Sinds 2017 is deze locatie in gebruik. Tijdens het bezoek deelden zij kennis en inzichten op het gebied van aardwarmte.

De aardwarmte-installatie in Bergschenhoek voorziet 16 omliggende glastuinbouwbedrijven (88 hectare kassen) van warmte. Wayland Energy heeft het voornemen om vóór 2025 in totaal zes aardwarmtebronnen te realiseren in de regio Oostland, waaronder de gemeente Lansingerland. Voor 1000 hectare kassen in het omliggende glastuingebied komt daarmee duurzame warmte beschikbaar.